Home image

Kunst in de openbare ruimte /

Wankel evenwicht

Wankel evenwicht
Wankel evenwicht

Kunstenaar: Hans (Cornelis Johannes) la Hey (1953 - ) Meer informatie
Straatnaam: Buitenhofdreef, ter hoogte van Schubertlaan
  Buitenhof
Materiaal: Staal
Jaar van plaatsing: 1980

Omschrijving:

Om de buurt te verlevendigen maakte de Delftse kunstenaar Hans la Hey dit kunstwerk. Het is zijn persoonlijke impressie van de stad Delft. Hij liet zich inspireren door de gotische architectuur en het licht van de oude binnenstad. In de tijd dat La Hey dit werk maakte, werkte hij geometrisch; tegenwoordig gebruikt hij meer organische vormen.

Hans la Hey maakte ook Plastiek, Plaquette dichtregel Hubert Korneliszoon Poot en de werken ‘Vierendeel’ bij de Nieuwe Plantage, de Oostpoort en de Schoolstraat.
 

Beschrijvingen door bewoners:

“Een vreemd ding is het. Je komt aanrijden en het staat daar opeens tussen het groen en de flats en ook nog naast een voetvalveldje. Wat het er doet weet je ook niet, maar gelukkig wordt dat door middel van een opschrift verteld. Je kijkt ernaar, maar wat zie je dan? Het lijkt op een trap, maar als je beter kijkt zie je dat het nooit alleen maar een trap kan zijn, want er zitten meerdere trappen in. Als je kijkt, zie je een mooi evenwicht tussen de verschillende delen van de trap. Ook zit er opeens een opvallende kleur blauw in verwerkt, terwijl de rest van het kunstwerk zwart is.”

Elise van Es, Delft

Plattegrond:

Navigatie

volgend kunstwerk
vorig kunstwerk
overzicht kunstwerken
download als PDF
Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto:

volgende foto
vorige foto