Home image

Kunst in de openbare ruimte /

Monument Voorhof

Monument Voorhof
Monument Voorhof

Kunstenaar: Chris (Christopher Arnold) Dagradi (1954 - ) Meer informatie
Straatnaam: Nicolaas Beetslaan, hoek Multatuliweg
  Voorhof
Materiaal: Keramische tegels, Terrazzo
Jaar van plaatsing: 2007

Omschrijving:

In de vorige eeuw werd een beeldenroute gemaakt, waar onder andere Japanse dans en Het Fabelmens onderdeel van uitmaken. Om deze route opnieuw onder de aandacht te brengen, werd er dit kunstwerk van de Delftse Chris Dagradi aan toegevoegd in het kader van een Kunst in de Wijken-project. Het kunstwerk kan op meerdere manieren worden geïnterpreteerd, aldus Dagradi. “De V staat voor Voorhof en is ook een universeel teken voor overwinning, victorie. Het kan daarnaast worden gezien als een enorme grasspriet temidden van een zeer vruchtbaar grasperkje”. Buurtbewoners hebben tegels beschilderd die zijn opgenomen in het kunstwerk.

Chris Dagradi maakte ook de O Sole Mio en Panelen skatepark De Middenberm, en werkte mee aan de Hommage aan Gaudí.

 

Beschrijvingen door bewoners:

De tortelduiven (groep 3/4) van de Freinetschool, locatie J.P. Thijsse, Delft:

”Het beeld is heel erg mooi, hij heeft ook heel veel kleuren. We zijn hier gekomen om hem na te tekenen en om hem te filmen en om foto's te maken.
Het lijkt wel op een V. Hij heeft de vorm van de V.”
Behesteh (6 jaar)

”Ik woon hier dichtbij. Ik kijk vaak naar het beeld als ik er langs kom, ik vind hem leuk. Toen ik hem de eerste keer zag, was het heel mooi. Toen had mijn zus er een kaart van gekregen, van het buurthuis, dat het hier gemaakt werd. Ik ken één iemand die het geverfd heeft, mijn zusjes naam staat er op, dus ik denk dat mijn zusje het geschreven heeft, dat zij een tegeltje gemaakt heeft.”
Esraa (6 jaar)

”Het beeld heeft de vorm van een V en heeft alle kleuren door elkaar. Het is gemaakt van hard beton. Als je op de kop kijkt zijn het net benen rechtop. Ik vind het niet mooi. Er zijn te veel kleuren door elkaar. Waarom kunnen de kleuren niet apart. Het lijkt op krassen als alle kleuren door elkaar zijn. En waarom is het een letter en niet een ander figuur?”
Sybren (7 jaar)

”We vinden het mooi omdat het allemaal kleuren heeft en dat hij zoveel kleine kunstwerkjes er op heeft, rondjes en zo. Het heeft een mooie vorm. Het is een walvisstaart, het kan ook een boemerang zijn, het kan ook een poppetje zijn die omgevallen is en zijn benen steken er nog uit. Het kan ook een grote rots voorstellen midden in de oceaan, of een stuk van een vulkaan. Er komt geen lava uit, het is gewoon een kunstwerk dat een beetje op een vulkaan lijkt.
Het staat in het gras naast water, het past er heel mooi.
Iedereen van onze klas tekent het na. En als we klaar zijn met natekenen mogen we het inkleuren.”
Michiel en Fabian (beide 7 jaar)

”Het is heel groot. Het mooiste is dat hij heel veel kleuren heeft. Er zitten ook verschillende dingetjes op. Het is een eend, daar lijkt het op. Het heeft de vorm van een eend, het is een hele mooie vogel. De ene kant is de staart en de andere kant is de kop. De eend is aan het zwemmen. Het beeld had ook in het water kunnen staan, dan lijkt het echt op een eend. Het kan ook een reus zijn en die viel zo ‘ploep’ in de grond en toen staken zijn twee benen nog uit de grond.”
Lois (7 jaar)

”Ik vind het beeld zo mooi omdat het zoveel kleurtjes heeft en zoveel figuurtjes en het is mooi groot. Het past hier wel omdat het groot is.
Ik was bij de opening, het was een feestje. Ik kwam in de buurt, want ik wilde naar de speeltuin. Ik hoorde muziek en toen ben ik gaan kijken. Er stond zo'n doek over, toen kwamen er allemaal mensen in mooie kleren en toen trokken ze het doek er af. Toen kwam er allemaal rook en confetti en toen werd het voorgesteld. Volgens mij is het een walvisstaart, het heeft dezelfde vorm, de rest van de walvis is onder de grond en in het water.”
Ryan (7 jaar)

“Ik vind het een mooi beeld omdat er mooie bloemetjes en kleurtjes op zitten.
In de buurt is water en gras en huizen. Ik vind het beeld wel hier passen, het is hier rustig enzo.”
Tchowen (7 jaar)

”Volgens mij zijn het de benen van een reus. De reus zat in een vliegtuig en viel naar beneden. Zijn hoofd en zijn armen en zijn lichaam zitten in de aarde en de benen steken er bovenuit.”
Janna (7 jaar)

”In de buurt van het beeld is een flat. Het is niet ver van de flat, daarom past het hier goed.”
Zeinab (7 jaar)

”Ik vind het mooi omdat het héél erg véél kleuren heeft. In de buurt van het beeld is water. Het past makkelijk omdat er heel veel ruimte is.”
Benjamin (6 jaar)

”Het heeft een mooie krul en een mooi rond ding, het lijkt wel een draailucht.”
Abdouallah (6 jaar)

”Ik zie Ying en Yang. Het lijkt ook wel op armen, de rest van de mens is weg. De armen zijn blij omdat iedereen hem ziet.”
Romano (6 jaar)

”Het kunnen ook twee eenden zijn, aan elkaar. Je ziet de snavel en zijn lichaam. Ze kijken naar de bomen en de straten en naar de mensen die hier wonen.”
Feyzi (6 jaar)

Plattegrond:

Navigatie

volgend kunstwerk
vorig kunstwerk
overzicht kunstwerken
download als PDF
Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto:

volgende foto
vorige foto