Home image

Kunst in de openbare ruimte /

De Liefdesbrief

De Liefdesbrief
De Liefdesbrief

Kunstenaar: Margot Berkman (1964) Meer informatie
Eline Janssens (1959 - )
Straatnaam: Oostpoortweg, A13, afslag 9
  Vrijenban
Materiaal: Beton, LED-verlichting, Schilderij, Staalplaat
Jaar van plaatsing: 2007

Omschrijving:

Toen de infrastructuur rond de op- en afritten van de A13 bij IKEA vernieuwd werd, kwam de gemeente op het idee om een hedendaagse stadspoort te laten creëren middels een kunstwerk. Kunstenaarsduo Berkman en Janssens nam ‘De Liefdesbrief’ van de Delftse schilder Johannes Vermeer als uitgangspunt. De schuine wanden van het viaduct hebben een zwart-wit tegelpatroon, net als de vloer op het schilderij. Verder hebben de pilaren de dieprode kleur die Vermeer ook gebruikte in zijn schilderijen. De witte dieren verwijzen naar afbeeldingen van de vroegere Delfts blauwe tegels.

Bron:
Gemeentelijk archiefDe stroper
Door Annika Reijsenbach (10 jaar)
Deelnemer Jonge Schrijversclub bij de VAK, centrum voor de kunsten, te Delft


Er was ooit eens een oude man, hij was een stroper. Hij woonde in de hoge bergen, vlak bij een rivier. De stroper moest elke keer die rivier over en dat vond hij niet fijn. Waarom? Hij was namelijk erg gevaarlijk. Een paar keer per week liep de stroper naar de jungle aan de andere kant van de rivier. Nooit ving hij een dier, maar… op een dag gebeurde er iets vreselijks. De dieren van het bos merkten dat de stroper weer kwam en toen werd een hert vreselijk boos. Hij kwam op voor de groep dieren. Het hert vocht met de oude stroper. De dieren waren veilig. En de stroper? Welnee! Hij lag helemaal dood op de grond.

Het hert was dolgelukkig. Hij had namelijk een geheim persoon, daar trouwde hij mee en hij leefde dus nog lang en gelukkig!

Plattegrond:

Navigatie

volgend kunstwerk
vorig kunstwerk
overzicht kunstwerken
download als PDF
Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto:

volgende foto
vorige foto